Birecik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Birecik Ziraat Odası > Haberler > Milli İradenin Yanındayız

Milli İradenin Yanındayız

Türkiye Ziraat Odaları Birliği : Darbenin karşısındayız


Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin “Darbenin Karşısında; Demokrasinin ve Milli İradenin Yanındayız” başlıklı bildirisi 81 ilde aynı anda okunup, yapılan basın toplantılarıyla Genel Merkez’de Genel Başkan Şemsi Bayraktar, 81 ilde de Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu başkanları tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Olarak Merkez ve 11 İlçe Ziraat Odası Başkanları 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması kınanarak, demokrasiden ve milli iraden yana olduğu vurgulandı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar tarafından yapılan açıklamada 766 ziraat odası ve bu odalara kayıtlı 4,5 Milyon Çiftçi adına 15 Temmuz gecesi yaşanan kalleş darbe girişiminin karşısında, demokrasi ve mili iradenin yanında olunduğu belirtildi.

Şanlıurfa Ziraat Odasında gerçekleşen basın açıklamasına Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Birecik Ziraat Odası Başkanı Abdulcelil Arıcı, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Halfeti Ziraat Odası Başkanı Hasari Baysöz, Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, oda meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar açıklamasında darbe girişimini bir ülkeye bir ihanet olarak nitelendirerek, ‘Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir.’ Dedi.

İpar açıklamasının devamında darbe girişimi haberi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.

Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız.’ Dedi.