Birecik Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Birecik Ziraat Odası > Haberler > Şanlıurfa Ziraat odaları başkanları Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştü

Şanlıurfa Ziraat odaları başkanları Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştü

Güneydoğu bölgesinden 10 ilin Ziraat Odası Başkanları Tarım Bakanlığı’na çıkartma yaptı.

Çeşitli illerden gelen Oda Başkanları önce TZOB Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar ile bir istişare toplantısı yaptıktan sonra, önce bakanlıkta yeni görev alan bürokratları ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile saat 19:30 da toplantıya giren oda Başkanları çiftçilerin sorunlarını tek tek masaya yatırdı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren toplantıda çiftçilerin tarımsal sulama enerjisi, destekler, Tarsim, Ziraat Bankası ve toplulaştırmada yaşanan sıkıntılar en ince detayına kadar tartışıldı. Toplantı gece saat;22:30 da son buldu.

Oda başkanımız Abdulcelil ARICI özellikle Bakanımıza Birecik ilçemizin sorunlarını iletti. Bilindiği üzere en öde gelen sorunlarımızdan biri Antep fıstığında sulamaya geçmek için yürürlüğe girme de geciken Birecik Hubap mahallesi sulama projesi idi . Başkan buna ilaveten Bakanımıza toplulaştırma konusunu da iletti.